university.unic-greece

50+
ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑ
προγραμματα

Σπούδασε στο κορυφαίο πανεπιστήμιο της νότιας Κύπρου & απόκτησε πλεονέκτημα στην παγκόσμια αγορά εργασίας!

Εξασφάλισε υποτροφία έως 15% για όλα τα έτη σπουδών & κέρδισε το αρχικό, τέλος εγγραφής*!

*Το αρχικό τέλος εγγραφής καταβάλλεται από τη Γεν. Αντιπροσωπεία Ελλάδος και αφορά τους 200 πρώτους ενδιαφερόμενους.

Γνώρισε το Νο1 Πανεπιστήμιο στην Νοτιοανατολική Ευρώπη!

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο στην Κύπρο, με περισσότερους από 12,000 φοιτητές από 70 και πλέον χώρες του κόσμου, οι οποίοι συνυπάρχουν σε ένα καινοτόμο και πολυεπίπεδο πλαίσιο μάθησης, αποτελεί τον ιδανικό χώρο για να χτίσεις το μέλλον σου! Με έδρα τη Λευκωσία, την πρωτεύουσα της χώρας, και παρουσία σε άλλες 20 πόλεις σε όλο τον κόσμο, το UNIC, καθοδηγείται από την επιδίωξη της αριστείας στη διδασκαλία και τη μάθηση, την καινοτομία, την έρευνα, την τεχνολογία, και ένα συνεχώς εξελισσόμενο ακαδημαϊκό περιβάλλον.

Κορυφαίες Διακρίσεις

>> Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας καθίσταται το πρώτο πανεπιστήμιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επιτυγχάνει την υψηλότερη βαθμολογία 5 αστέρων (QS Stars) στην Ηλεκτρονική Μάθηση/Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση. (κλικ εδώ)

>> το QS World University Rankings, κατέταξε τα τελευταία δύο χρόνια το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στις θέσεις 106 και 91, στην Περιφέρεια Αναδυόμενης Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας (EECA). (κλικ εδώ)

>> το Times Higher Education Impact Rankings  (ένα από τα κορυφαία συστήματα αξιολόγησης πανεπιστημίων) τοποθετεί το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στην 42η θέση Παγκοσμίως , στη σημαντικότατη κατηγορία της Ποιοτικής Εκπαίδευσης και ανάμεσα στα κορυφαία 301-400 πανεπιστήμια παγκοσμίως με σημαντική ευρύτερη κοινωνική και οικονομική συνεισφορά.

50+ Προπτυχιακα προγραμματα

Εξασφάλισε υποτροφία έως

15%!

για όλα τα έτη σπουδών & κέρδισε το αρχικό, τέλος εγγραφής!

Προπτυχιακά Προγράμματα

Όλα τα προπτυχιακά προγράμματα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας πιστοποιούνται από την Κυπριακή Δημοκρατία, έπειτα από ανεξάρτητη αξιολόγηση της Επιτροπή Αξιολόγησης Ιδιωτικών Πανεπιστημίων (ΕΑΙΠ).

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Το Πρόγραμμα Ψυχολογίας είναι αφιερωμένο στον προσανατολισμό των φοιτητών στις διάφορες ειδικότητες της Ψυχολογίας, αλλά είναι επίσης ανοικτό και σε συναφείς επιστημονικούς κλάδους.

Το πρόγραμμα προσφέρει βασική εκπαίδευση στις διάφορες ειδικότητες της Ψυχολογίας, καθώς επίσης και στις βασικές θεωρίες και τεχνικές της, και ως εκ τούτου, δίνει μια πρώτη γεύση στους φοιτητές, όσον αφορά τις δεξιότητες ενός ψυχολόγου καθώς και την έρευνα στον τομέα της Ψυχολογίας.

Οι φοιτητές καλύπτουν γενικές θεωρίες, εμπειρικά στοιχεία και εφαρμογή της γνώσης σε εφαρμοσμένους τομείς της Ψυχολογίας, νιώθοντας την ανάγκη να συμβάλουν στη βελτίωση της ανθρώπινης κατάστασης σε διάφορους τομείς, όπως για παράδειγμα στην εκπαίδευση, στην εργασία, στην οικονομία, στον αθλητισμό.

ΝΟΜΙΚΗ

Το Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας προσφέρει πτυχίο νομικής το οποίο στελεχώνεται από εξειδικευμένους και έμπειρους καθηγητές. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πλήρη κατάλογο μαθημάτων τόσο στην ελληνική, όσο και στην αγγλική γλώσσα.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας έχει αναγνωρισθεί από το κυπριακό Νομικό Συμβούλιο για σκοπούς επαγγελματικής αναγνώρισης των αποφοίτων του, ως και από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. ως ισότιμο και ομοταγές πανεπιστημιακό ίδρυμα με τα Ελληνικά Α.Ε.Ι. Επίσης, διατηρεί ειδική συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και προσφέρει μεταπτυχιακό πρόγραμμα μαζί με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Loyola των ΗΠΑ.

Σκοπός του προγράμματος είναι να καταστήσει τους φοιτητές γνώστες των διάφορων πτυχών της νομικής επιστήμης και να τους εφοδιάσει με τα αναγκαία ακαδημαϊκά προσόντα ώστε να είναι σε θέση να ασκήσουν το δικηγορικό επάγγελμα ή να εργαστούν ως νομικοί σύμβουλοι σε ιδιωτικούς ή δημόσιους οργανισμούς ή και ως συμβολαιογράφοι.

ΙΑΤΡΙΚΗ

To Πανεπιστήμιο Λευκωσίας το μεγαλύτερο ελληνικό Πανεπιστήμιο εκτός Ελλάδος, το 2011 με μια πρωτοποριακή κίνηση ίδρυσε την πρώτη Ιατρική Σχολή της Κύπρου προσφέροντας τετραετές ιατρικό πρόγραμμα σπουδών που απευθύνεται σε κατόχους πρώτου πτυχίου, σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή St George’s, University of London.

Πλέον μέσα από την υψηλή τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει προχώρησε στη λειτουργία και 6ετούς προγράμματος σπουδών στην Ιατρική που απευθύνεται σε κατόχους Απολυτηρίου Λυκείου. Η Ιατρική Σχολή στεγάζεται σε ολοκαίνουργιες εγκαταστάσεις και διαθέτει μεταξύ άλλων προηγμένης τεχνολογίας εργαστήρια ανατομίας και κλινικών δεξιοτήτων. Στα επτά χρόνια λειτουργίας της η Ιατρική Σχολή έχει καταφέρει να προσελκύσει πέραν των 800 φοιτητών από 23 διαφορετικές χώρες.

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ

Ο στόχος του προγράμματος Φαρμακευτικής είναι να προετοιμάσει τους φοιτητές επιστημονικά και επαγγελματικά ώστε να καταστούν απόλυτα ικανοί στην επιστήμη και τον τομέα των φαρμάκων. Το πρόγραμμα στελεχώνεται από εξειδικευμένο ακαδημαϊκό προσωπικό το οποίο διαθέτει πλούσια ερευνητική δραστηριότητα και διδακτική εμπειρία. Το πρόγραμμα σπουδών είναι πλήρως εναρμονισμένο με τα σύγχρονα ευρωπαϊκά δεδομένα και απαιτήσεις και είναι δομημένο κατά τρόπο, ώστε να παρέχει στον απόφοιτο το σύγχρονο ακαδημαϊκό υπόβαθρο, τις γνώσεις και τις ικανότητες ώστε να τον καταστήσει τον απόλυτο ειδικό στον τομέα των φαρμάκων.

Η απόκτηση του τίτλου σπουδών στη Φαρμακευτική επιτυγχάνεται μετά από πενταετή φοίτηση στο πανεπιστήμιο, στην οποία περιλαμβάνεται κι ένας χρόνος επαγγελματικής κατάρτισης (Preregistration Training Year) στην πρακτική της φαρμακευτικής. Ο χρόνος της πρακτικής άσκησης είναι άνευ πληρωμής διδάκτρων και απαιτείται η περάτωσή του προκειμένου να μπορέσει ο υποψήφιος να αιτηθεί την εγγραφή του ως επαγγελματίας φαρμακοποιός στο Συμβούλιο Φαρμακευτικής. Η επαγγελματική άδεια μεταφέρεται σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Αναντίλεκτα, κατά τη διάρκεια της φοίτησης σε δημοτικό σχολείο αναπτύσσεται σημαντικά η προσωπικότητα του παιδιού και τίθενται οι βάσεις μιας στέρεης γνωστικής ανάπτυξης. Ως εκ τούτου, ο υποψήφιος εκπαιδευτικός πρέπει να γνωρίσει σε βάθος τα γνωστικά αντικείμενα που διδάσκονται στο δημοτικό σχολείο, τον τρόπο σκέψης των παιδιών σχολικής ηλικίας, τους σκοπούς της εκπαίδευσης και πως αυτοί αναδιαμορφώνονται από την επίδραση των τρεχουσών ιστορικοπολιτικών και κοινωνικοοικονομικών επιδράσεων, καθώς και την οργάνωση και λειτουργία του εκπαιδευτικού συστήματος.

ΠΡΟΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Είναι κοινώς αποδεκτό πως τα βασικά χαρακτηριστικά της ανθρώπινης προσωπικότητας διαμορφώνονται κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής και πως οι εμπειρίες της περιόδου αυτής έχουν καθοριστική επίδραση πάνω σε ολόκληρη την ανάπτυξη του παιδιού. Σήμερα, αναγνωρίζεται από όλους, και κυρίως από το κράτος, ότι αυτοί που θα ασχοληθούν με τη φροντίδα των παιδιών στα πρώτα χρόνια της ζωής τους πρέπει να έχουν ειδική κατάρτιση: γνώση για τις βασικές βιολογικές, πνευματικές, ψυχολογικές και κοινωνικές ανάγκες του παιδιού, για τους νόμους που διέπουν την ανάπτυξη και τη συμπεριφορά του και για τους ορθούς χειρισμούς στην αντιμετώπιση των διαφόρων προβλημάτων που ανακύπτουν.

ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Το πρόγραμμα Επιστήμης του Αθλητισμού αποτελεί μια καινοτομία για τα κυπριακά δεδομένα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Δίνει την ευκαιρία στους φοιτητές να αποκτήσουν εξειδικευμένες θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις σε όλο το εύρος της αθλητικής επιστήμης, ούτως ώστε να μπορούν να ασκήσουν επιτυχώς το επάγγελμα του αθλητικού επιστήμονα (π.χ. καθηγητή φυσικής αγωγής, γυμναστή, προπονητή κ.τ.λ.), ή/και να ακολουθήσουν μεταπτυχιακές σπουδές σε σχετικούς με την αθλητική επιστήμη κλάδους.

Μέσα από το πρόγραμμα, οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα, μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου σπουδών τους (εξάμηνα Α΄- Ε΄), να ακολουθήσουν την εξειδικευμένη κατεύθυνση της Προπονητικής (Sports Coaching) (εξάμηνα ΣΤ΄- Η΄).

Η εκπαίδευση γίνεται από έμπειρους ακαδημαϊκούς με ειδίκευση στην επιστήμη του αθλητισμού και της φυσικής αγωγής, αλλά και σε άλλες βιολογικές επιστήμες. Κατά την διάρκεια των σπουδών τους, οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να εφαρμόσουν τις θεωρητικές τους γνώσεις στην πρακτική άσκηση (π.χ. στη Φυσική Αγωγή, Προπονητική) σε σχολεία ή/και σε αθλητικές ομάδες.

ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Το πρόγραμμα Φυσικοθεραπείας (B.Sc.) στοχεύει στην ανάπτυξη και μετάδοση γνώσεων στην επιστήμη της Φυσικοθεραπείας μέσω του υψηλού επιπέδου διδασκαλίας και εφαρμοσμένης έρευνας που παρέχει. Το πρόγραμμα στελεχώνεται από εξειδικευμένο εκπαιδευτικό προσωπικό με ακαδημαϊκή πληρότητα και διεθνή ερευνητική προσφορά και αναγνώριση, διασφαλίζοντας έτσι την πλήρη εναρμόνιση του προγράμματος με τα σύγχρονα διεθνή εκπαιδευτικά και επιστημονικά δεδομένα.

Το πρόγραμμα Φυσικοθεραπείας προσφέρει υψηλού επιπέδου θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις σύγχρονης φυσικοθεραπείας, όπου σε συνδυασμό με την κλινική εκπαίδευση παρέχει τα απαραίτητα εφόδια για μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία και εξέλιξη.

Οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να προσεγγίζουν  ένα ευρύ φάσμα κλινικών περιστατικών κατά τη διάρκεια της κλινικής τους άσκησης σε κρατικά και ιδιωτικά νοσοκομεία, όπως επίσης και σε επιλεγμένα ιδιωτικά φυσικοθεραπευτήρια, τα οποία στελεχώνονται από άρτια εκπαιδευμένους και έμπειρους φυσικοθεραπευτές.

…. και άλλα 50+ Προπτυχιακά Προγράμματα!

50+ Προπτυχιακα προγραμματα

Εξασφάλισε υποτροφία έως

15%!

για όλα τα έτη σπουδών & κέρδισε το αρχικό, τέλος εγγραφής!

Σπούδασε στο κορυφαίο πανεπιστήμιο της νότιας Ευρώπης & απόκτησε το απόλυτο πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας!

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και ενημερώσου το πρόγραμμα σπουδών

και τις υποτροφίες.

* Το αρχικό τέλος εγγραφής καταβάλλεται από τη Γεν. Αντιπροσωπεία Ελλάδος και αφορά στους 200 πρώτους ενδιαφερόμενους.

    * Συναινώ στο ότι το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και οι συνεργάτες του μπορούν να επικοινωνούν μαζί μου σχετικά με υπηρεσίες τους και να επεξεργαστούν για σκοπούς επικοινωνίας τα στοιχεία που παρέχω μέσω αυτού του ιστότοπου. Αντιλαμβάνομαι το γεγονός ότι έχω το δικαίωμα να υποχωρήσω ανά πάσα στιγμή.