university.unic-greece

Σπούδασε

ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ

ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Σπούδασε στο κορυφαίο πανεπιστήμιο της νότιας Ευρώπης & απόκτησε πλεονέκτημα στην παγκόσμια αγορά εργασίας!

Εξασφάλισε υποτροφία έως 15% για όλα τα έτη σπουδών & κέρδισε το αρχικό, τέλος εγγραφής!

*Το αρχικό τέλος εγγραφής καταβάλλεται από τη Γεν. Αντιπροσωπεία Ελλάδος και αφορά τους 200 πρώτους ενδιαφερόμενους.

Δωρεάν το 5ο έτος σπουδών

Δυνατότητα Πρακτική Άσκησης στην Ελλάδα (5ο έτος)

Περιγραφή Προγράμματος

Ο στόχος του προγράμματος Φαρμακευτικής είναι να προετοιμάσει τους φοιτητές επιστημονικά και επαγγελματικά ώστε να καταστούν απόλυτα ικανοί στην επιστήμη και τον τομέα των φαρμάκων. Το πρόγραμμα στελεχώνεται από εξειδικευμένο ακαδημαϊκό προσωπικό το οποίο διαθέτει πλούσια ερευνητική δραστηριότητα και διδακτική εμπειρία. Το πρόγραμμα σπουδών είναι πλήρως εναρμονισμένο με τα σύγχρονα ευρωπαϊκά δεδομένα και απαιτήσεις και είναι δομημένο κατά τρόπο, ώστε να παρέχει στον απόφοιτο το σύγχρονο ακαδημαϊκό υπόβαθρο, τις γνώσεις και τις ικανότητες ώστε να τον καταστήσει τον απόλυτο ειδικό στον τομέα των φαρμάκων.

Η απόκτηση του τίτλου σπουδών στη Φαρμακευτική επιτυγχάνεται μετά από πενταετή φοίτηση στο πανεπιστήμιο, στην οποία περιλαμβάνεται κι ένας χρόνος επαγγελματικής κατάρτισης (Preregistration Training Year) στην πρακτική της φαρμακευτικής. Ο χρόνος της πρακτικής άσκησης είναι άνευ πληρωμής διδάκτρων και απαιτείται η περάτωσή του προκειμένου να μπορέσει ο υποψήφιος να αιτηθεί την εγγραφή του ως επαγγελματίας φαρμακοποιός στο Συμβούλιο Φαρμακευτικής. Η επαγγελματική άδεια μεταφέρεται σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας

 

Η σειρά των μαθημάτων αποσκοπεί στο να παρασχεθούν οι σχετικές επιστημονικές γνώσεις και δεξιότητες για να μπορέσει κάποιος να γίνει σωστός φαρμακοποιός, να μπορεί να κατανοεί τις διάφορες λειτουργίες του σώματος και να είναι σε θέση να εφαρμόσει τις γνώσεις του στη θεραπεία των ασθενών. Τέλος, ο σπουδαστής μαθαίνει για το ρόλο του Φαρμακοποιού στη βιομηχανία φαρμάκων και αναπτύσσει διαπροσωπικές δεξιότητες, όπως η επικοινωνία, η χρήση των νέων τεχνολογιών στην ανταλλαγή γνώσεων / πληροφοριών και η ομαδική εργασία μέσα στα πλαίσια του επαγγέλματος.

Προπτυχιακό πρόγραμμα στη

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ

Εξασφάλισε υποτροφία έως

15%!

για όλα τα έτη σπουδών & κέρδισε το αρχικό, τέλος εγγραφής!

Επαγγελματική Σταδιοδρομία

Οι απόφοιτοι φαρμακοποιοί θα μπορούν να απασχοληθούν σε ιδιωτικό φαρμακείο, σε νοσοκομειακό φαρμακείο, στην φαρμακευτική βιομηχανία καθώς και στην βιομηχανία καλλυντικών, αλλά και σε Φαρμακορυθμιστικές αρχές και οργανισμούς.

Σκοπός & Στοιχεία Προγράμματος

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος οι φοιτητές αναμένεται να είναι ικανοί να:

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

Η φοίτηση είναι πενταετής (συμπεριλαμβανομένης της πρακτικής άσκησης διάρκειας του ενός έτους) και η έναρξη γίνεται είτε το Χειμερινό (αρχές Οκτωβρίου) είτε το Εαρινό εξάμηνο (αρχές Φεβρουαρίου).

Το ένα έτος πρακτικής άσκησης προσφέρεται άνευ διδάκτρων.

ΓΛΩΣΣΑ – ΤΟΠΟΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

Το πρόγραμμα προσφέρεται στην ελληνική γλώσσα, με φυσική παρουσία στη Λευκωσία και αφορά σε περιορισμένο αριθμό υποψηφίων και για το λόγο αυτό τηρείται σειρά προτεραιότητας.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΙΣΔΟΧΗΣ

Το πρόγραμμα δέχεται φοιτητές το Φθινοπωρινό και το Εαρινό εξάμηνο. Αιτήσεις για την ένταξη στο πρόγραμμα εξετάζονται μόνο από τους υποψηφίους που πληρούν τα ελάχιστα κριτήρια εισόδου, όπως περιγράφεται παρακάτω:
  •  
    17/20 στο Απολυτήριο Λυκείου και 17/20 σε Χημεία και Βιολογία (μαθήματα επιλογής) ή ισοδύναμους βαθμούς
Ή
  • 17/20 Απολυτήριο Λυκείου και το επίπεδο “GCE A Level” ‘στη Χημεία και τη Βιολογία με βαθμό Β
Ή
  • Επιτυχία στις εισαγωγικές εξετάσεις που διοργανώνονται από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας για τους υποψηφίους με τουλάχιστον 15/20 στο Απολυτήριο Λυκείου και τουλάχιστον 15/20 στη Χημεία και τη Βιολογία ή ισοδύναμους βαθμούς.
Διάρκεια Σπουδών (έτη)
5 έτη
Τίτλος Σπουδών
Πτυχίο στη Φαρμακευτική
Επίπεδο Τίτλου Σπουδών
Πτυχίο (1ος Κύκλος Σπουδών)
Γλώσσα Διδασκαλίας
Ελληνική (προαιρετικά Αγγλική)
Μέθοδος Φοίτησης
Πλήρης ή Μερική Φοίτηση
Ελάχιστες Ευρωπαϊκές Πιστωτικές Μονάδες (ECTS)
300

Προπτυχιακό πρόγραμμα στη

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ

Εξασφάλισε υποτροφία έως

15%!

για όλα τα έτη σπουδών & κέρδισε το αρχικό, τέλος εγγραφής!

Σύγχρονα, Άνετα & Ασφαλή Εργαστήρια

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας διαθέτει σύγχρονα, άνετα και ασφαλή εργαστήρια αποκλειστικά για τις ανάγκες της Φαρμακευτικής, τα οποία είναι πλήρως εξοπλισμένα με όργανα και μηχανήματα, καθώς και με το μοναδικό στο είδος του εικονικό φαρμακείο. Αναλυτικά, υπάρχουν τα εξής εργαστήρια:

Πρόσβαση σε περαιτέρω σπουδές

Οι απόφοιτοι θα είναι σε θέση να συνεχίσουν μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα της επιλογής τους.

Γνώρισε το Νο1 Πανεπιστήμιο στην Νοτιοανατολική Ευρώπη!

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο στην Κύπρο, με περισσότερους από 12,000 φοιτητές από 70 και πλέον χώρες του κόσμου, οι οποίοι συνυπάρχουν σε ένα καινοτόμο και πολυεπίπεδο πλαίσιο μάθησης, αποτελεί τον ιδανικό χώρο για να χτίσεις το μέλλον σου! Με έδρα τη Λευκωσία, την πρωτεύουσα της χώρας, και παρουσία σε άλλες 20 πόλεις σε όλο τον κόσμο, το UNIC, καθοδηγείται από την επιδίωξη της αριστείας στη διδασκαλία και τη μάθηση, την καινοτομία, την έρευνα, την τεχνολογία, και ένα συνεχώς εξελισσόμενο ακαδημαϊκό περιβάλλον.

Κορυφαίες Διακρίσεις

>> Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας καθίσταται το πρώτο πανεπιστήμιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επιτυγχάνει την υψηλότερη βαθμολογία 5 αστέρων (QS Stars) στην Ηλεκτρονική Μάθηση/Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση. (για μακέτα link κλικ εδώ)

>> το QS World University Rankings, κατέταξε τα τελευταία δύο χρόνια το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στις θέσεις 106 και 91, στην Περιφέρεια Αναδυόμενης Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας (EECA). [ για μακέτα κλικ εδώ]

>> το Times Higher Education Impact Rankings  (ένα από τα κορυφαία συστήματα αξιολόγησης πανεπιστημίων) τοποθετεί το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στην 42η θέση Παγκοσμίως , στη σημαντικότατη κατηγορία της Ποιοτικής Εκπαίδευσης και ανάμεσα στα κορυφαία 301-400 πανεπιστήμια παγκοσμίως με σημαντική ευρύτερη κοινωνική και οικονομική συνεισφορά.

Συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα και εξασφάλισε υποτροφία 15% για όλα τα έτη σπουδών και κέρδισε το αρχικό τέλος εγγραφής*!

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και ενημερώσου για το πρόγραμμα σπουδών και τις υποτροφίες.

* Το αρχικό τέλος εγγραφής καταβάλλεται από τη Γεν. Αντιπροσωπεία Ελλάδος και αφορά στους 200 πρώτους ενδιαφερόμενους.

    * Συναινώ στο ότι το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και οι συνεργάτες του μπορούν να επικοινωνούν μαζί μου σχετικά με υπηρεσίες τους και να επεξεργαστούν για σκοπούς επικοινωνίας τα στοιχεία που παρέχω μέσω αυτού του ιστότοπου. Αντιλαμβάνομαι το γεγονός ότι έχω το δικαίωμα να υποχωρήσω ανά πάσα στιγμή.