university.unic-greece

ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΣΤΗ

ΙΑΤΡΙΚΗ

ΠεριορισμΕνος αριθμΟς θΕσεων

με υποτροφIα έως 20%

Σπούδασε στο κορυφαίο πανεπιστήμιο της νότιας Ευρώπης & απόκτησε πλεονέκτημα στην παγκόσμια αγορά εργασίας!

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ εξAμηνο 2022-2023

Το προπτυχιακο ειναι αναγνωρισμενο απο το ΔΟΑΤΑΠ

Γιατι να επιλεξεις την Ιατρικη Σχολη

To Πανεπιστήμιο Λευκωσίας το μεγαλύτερο ελληνικό Πανεπιστήμιο εκτός Ελλάδος, το 2011 με μια πρωτοποριακή κίνηση ίδρυσε την πρώτη Ιατρική Σχολή της Κύπρου προσφέροντας τετραετές ιατρικό πρόγραμμα σπουδών που απευθύνεται σε κατόχους πρώτου πτυχίου, σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή St George’s, University of London.

 

Πλέον μέσα από την υψηλή τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει προχώρησε στη λειτουργία και 6ετούς προγράμματος σπουδών στην Ιατρική που απευθύνεται σε κατόχους Απολυτηρίου Λυκείου. Η Ιατρική Σχολή στεγάζεται σε ολοκαίνουργιες εγκαταστάσεις και διαθέτει μεταξύ άλλων προηγμένης τεχνολογίας εργαστήρια ανατομίας και κλινικών δεξιοτήτων. Στα επτά χρόνια λειτουργίας της η Ιατρική Σχολή έχει καταφέρει να προσελκύσει πέραν των 800 φοιτητών από 23 διαφορετικές χώρες.

ΑπΟκτησε προπτυχιακο στη

ΙΑΤΡΙΚΗ

ΠεριορισμΕνος αριθμΟς θΕσεων με ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ

έως 20%

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Οι απόφοιτοι του εξαετούς προγράμματος αποκτούν Πτυχίο Ιατρικής (Doctor of Medicine/MD) του Πανεπιστημίου Λευκωσίας το οποίο τους επιτρέπει να ενταχθούν σε προγράμματα ειδίκευσης στην Κύπρο ή το εξωτερικό. Το πρόγραμμα σπουδών ακολουθεί τα πρότυπα διαπίστευσης του Συνδέσμου Ιατρικής Εκπαίδευσης στην Ευρώπη και εφαρμόζει διδακτικές μεθόδους οι οποίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τη μάθηση με βάση ιατρικά περιστατικά, διαλέξεις, εργαστήρια στις βασικές επιστήμες, συζητήσεις σε μικρές ομάδες και κλινική πρακτική. Οι φοιτητές αποκτούν κλινική εμπειρία από τα πρώτα στάδια του προγράμματος αφού κατά το δεύτερο έτος τοποθετούνται για συγκεκριμένες ώρες σε ιδιωτικά νοσοκομεία και κλινικές. Η κλινική εκπαίδευση κατά το 5ο και 6ο έτος πραγματοποιείται σε εκπαιδευτικά νοσοκομεία της Κύπρου και της Μεγάλης Βρετανίας. Επιπλέον κατά το 6ο έτος οι φοιτητές έχουν την επιλογή να συμπληρώσουν 6 εβδομάδες σε εκπαιδευτικό νοσοκομείο του εξωτερικού.

Το εκπαιδευτικό προσωπικό περιλαμβάνει ακαδημαϊκούς και κλινικούς ιατρούς με εκπαίδευση στο εξωτερικό και διδακτική εμπειρία εντός και εκτός Κύπρου. Οι κλινικοί ιατροί προέρχονται από τα κορυφαία νοσοκομεία της χώρας και καλύπτουν το πλήρες φάσμα ιατρικών ειδικοτήτων.

ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΚΑΙ ΕΞΟΔΑ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ

Τα ετήσια δίδακτρα είναι 18.000 ευρώ για τα πρώτα 3 χρόνια και 22.000 ευρώ για τα τελευταία 3 χρόνια. Το κόστος διαβίωσης εξαρτάται από τον τρόπο ζωής, αλλά κατά μέσο όρο η ζωή στην Λευκωσία κοστίζει περίπου 7.000 – 8.000 ευρώ.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

Υπάρχει η δυνατότητα μερικής υποτροφίας από την Ιατρική Σχολή σε επιλέξιμους φοιτητές με αποδεδειγμένη οικονομική ανάγκη που μπορεί να καλύψει μέχρι και 20% των διδάκτρων δηλ. έως 14400 ευρώ για τα 3 πρώτα έτη και 17600 για τα 3 επόμενα. Επιπλέον, και ανάλογα με τα κοινωνικοοικονομικά κριτήρια της οικογένειας του φοιτητή, υπάρχει η δυνατότητα χρηματοδότησης μέρους των εξόδων διαβίωσης του φοιτητή από άλλες πηγές όπως για παράδειγμα η Φοιτητική Χορηγία ή το Φοιτητικό Πακέτο – το γραφείο εισδοχής μπορεί να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ

Επιπλeον πληροφορiες

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΔΟΜΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Η διάρκεια σπουδών είναι τέσσερα χρόνια: Τα πρώτα δύο χρόνια του προγράμματος πραγματοποιούνται στην Κύπρο και τα τελευταία δύο χρόνια, της κλινικής άσκησης, σε εγκεκριμένα Πανεπιστημιακά νοσοκομεία στο εξωτερικό (Ισραήλ και Αμερική) ή στην Κύπρο.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΙΣΔΟΧΗΣ

Οι υποψήφιοι πρέπει πρώτα να συμπληρώσουν ένα πτυχίο (όπως για παράδειγμα το πτυχίο Βιολογίας του Ανθρώπου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας) με γενικό βαθμό ισοδύναμο με 2.2 Honours ή να έχουν μεταπτυχιακό τίτλο (π.χ. MSc, MPhil ή PhD) σε οποιοδήποτε κλάδο σπουδών, να επιτύχουν στο Medical College Admission Test (MCAT) ή στο Graduate Australian Medical School Admission Test (GAMSAT). Το τελικό στάδιο εισδοχής είναι η προσωπική συνέντευξη.Το Medical College Admission Test (MCAT) προσφέρεται στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

ΔΙΔΑΚΤΡΑ

Τα δίδακτρα ανέρχονται σε €27,500 ετησίως. Υπάρχουν διαθέσιμες υποτροφίες που παρέχονται σε φοιτητές με οικονομικές δυσκολίες και καλύπτουν έως και το 30% των διδάκτρων.

Γνωρισε το Νο1 Πανεπιστημιο στην Νοτιοανατολικη Ευρωπη!

ΝΟ1

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο στην Κύπρο, με περισσότερους από 12,000 φοιτητές από 70 και πλέον χώρες του κόσμου, οι οποίοι συνυπάρχουν σε ένα καινοτόμο και πολυεπίπεδο πλαίσιο μάθησης, αποτελεί τον ιδανικό χώρο για να χτίσεις το μέλλον σου! Με έδρα τη Λευκωσία, την πρωτεύουσα της χώρας, και παρουσία σε άλλες 20 πόλεις σε όλο τον κόσμο, το UNIC, καθοδηγείται από την επιδίωξη της αριστείας στη διδασκαλία και τη μάθηση, την καινοτομία, την έρευνα, την τεχνολογία, και ένα συνεχώς εξελισσόμενο ακαδημαϊκό περιβάλλον.

Κορυφαίες Διακρίσεις

  •  Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας καθίσταται το πρώτο πανεπιστήμιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επιτυγχάνει την υψηλότερη βαθμολογία 5 αστέρων (QS Stars) στην Ηλεκτρονική Μάθηση/Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση.κλικ εδώ
  • Tο QS World University Rankings, κατέταξε τα τελευταία δύο χρόνια το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στις θέσεις 106 και 91, στην Περιφέρεια Αναδυόμενης Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας (EECA).κλικ εδώ
  • Το Times Higher Education Impact Rankings  (ένα από τα κορυφαία συστήματα αξιολόγησης πανεπιστημίων) τοποθετεί το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στην 42η θέση Παγκοσμίως , στη σημαντικότατη κατηγορία της Ποιοτικής Εκπαίδευσης και ανάμεσα στα κορυφαία 301-400 πανεπιστήμια παγκοσμίως με σημαντική ευρύτερη κοινωνική και οικονομική συνεισφορά.

Κορυφαίες Διακρίσεις

ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΙΑΤΡΙΚΗ

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και ενημερώσου για την προσφορά!

*Το αρχικό τέλος εγγραφής καταβάλλεται από τη Γεν. Αντιπροσωπεία Ελλάδος και αφορά τους 200 πρώτους ενδιαφερόμενους.

    * Συναινώ στο ότι το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και οι συνεργάτες του μπορούν να επικοινωνούν μαζί μου σχετικά με υπηρεσίες τους και να επεξεργαστούν για σκοπούς επικοινωνίας τα στοιχεία που παρέχω μέσω αυτού του ιστότοπου. Αντιλαμβάνομαι το γεγονός ότι έχω το δικαίωμα να υποχωρήσω ανά πάσα στιγμή.