university.unic-greece

Σπούδασε

ιατρικη

ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Σπούδασε στο κορυφαίο πανεπιστήμιο της νότιας Ευρώπης & απόκτησε πλεονέκτημα στην παγκόσμια αγορά εργασίας!

Εξασφάλισε υποτροφία έως 20% για όλα τα έτη σπουδών & κέρδισε το αρχικό, τέλος εγγραφής!

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ Eξαμηνο

2023-2024

*Το αρχικό τέλος εγγραφής καταβάλλεται από τη Γεν. Αντιπροσωπεία Ελλάδος και αφορά τους 200 πρώτους ενδιαφερόμενους.

Γιατί να επιλέξεις την Ιατρική Σχολή

To Πανεπιστήμιο Λευκωσίας το μεγαλύτερο ελληνικό Πανεπιστήμιο εκτός Ελλάδος, το 2011 με μια πρωτοποριακή κίνηση ίδρυσε την πρώτη Ιατρική Σχολή της Κύπρου προσφέροντας τετραετές ιατρικό πρόγραμμα σπουδών που απευθύνεται σε κατόχους πρώτου πτυχίου, σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή St George’s, University of London.

 

Πλέον μέσα από την υψηλή τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει προχώρησε στη λειτουργία και 6ετούς προγράμματος σπουδών στην Ιατρική που απευθύνεται σε κατόχους Απολυτηρίου Λυκείου. Η Ιατρική Σχολή στεγάζεται σε ολοκαίνουργιες εγκαταστάσεις και διαθέτει μεταξύ άλλων προηγμένης τεχνολογίας εργαστήρια ανατομίας και κλινικών δεξιοτήτων. Στα επτά χρόνια λειτουργίας της η Ιατρική Σχολή έχει καταφέρει να προσελκύσει πέραν των 800 φοιτητών από 23 διαφορετικές χώρες.

Προπτυχιακό πρόγραμμα στην

ΙΑΤΡΙΚΗ

Εξασφάλισε υποτροφία έως

20%!

για όλα τα έτη σπουδών & κέρδισε το αρχικό, τέλος εγγραφής!

Ιατρική - 6ετής Κύκλος Σπουδών

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Οι απόφοιτοι του εξαετούς προγράμματος αποκτούν Πτυχίο Ιατρικής (Doctor of Medicine/MD) του Πανεπιστημίου Λευκωσίας το οποίο τους επιτρέπει να ενταχθούν σε προγράμματα ειδίκευσης στην Κύπρο ή το εξωτερικό. Το πρόγραμμα σπουδών ακολουθεί τα πρότυπα διαπίστευσης του Συνδέσμου Ιατρικής Εκπαίδευσης στην Ευρώπη και εφαρμόζει διδακτικές μεθόδους οι οποίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τη μάθηση με βάση ιατρικά περιστατικά, διαλέξεις, εργαστήρια στις βασικές επιστήμες, συζητήσεις σε μικρές ομάδες και κλινική πρακτική. Οι φοιτητές αποκτούν κλινική εμπειρία από τα πρώτα στάδια του προγράμματος αφού κατά το δεύτερο έτος τοποθετούνται για συγκεκριμένες ώρες σε ιδιωτικά νοσοκομεία και κλινικές. Η κλινική εκπαίδευση κατά το 5ο και 6ο έτος πραγματοποιείται σε εκπαιδευτικά νοσοκομεία της Κύπρου και της Μεγάλης Βρετανίας. Επιπλέον κατά το 6ο έτος οι φοιτητές έχουν την επιλογή να συμπληρώσουν 6 εβδομάδες σε εκπαιδευτικό νοσοκομείο του εξωτερικού.

Το εκπαιδευτικό προσωπικό περιλαμβάνει ακαδημαϊκούς και κλινικούς ιατρούς με εκπαίδευση στο εξωτερικό και διδακτική εμπειρία εντός και εκτός Κύπρου. Οι κλινικοί ιατροί προέρχονται από τα κορυφαία νοσοκομεία της χώρας και καλύπτουν το πλήρες φάσμα ιατρικών ειδικοτήτων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ

ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΚΑΙ ΕΞΟΔΑ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ

Τα ετήσια δίδακτρα είναι 18.000 ευρώ για τα πρώτα 3 χρόνια και 22.000 ευρώ για τα τελευταία 3 χρόνια. Το κόστος διαβίωσης εξαρτάται από τον τρόπο ζωής, αλλά κατά μέσο όρο η ζωή στην Λευκωσία κοστίζει περίπου 7.000 – 8.000 ευρώ.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

Υπάρχει η δυνατότητα μερικής υποτροφίας από την Ιατρική Σχολή σε επιλέξιμους φοιτητές με αποδεδειγμένη οικονομική ανάγκη που μπορεί να καλύψει μέχρι και 20% των διδάκτρων δηλ. έως 14400 ευρώ για τα 3 πρώτα έτη και 17600 για τα 3 επόμενα. Επιπλέον, και ανάλογα με τα κοινωνικοοικονομικά κριτήρια της οικογένειας του φοιτητή, υπάρχει η δυνατότητα χρηματοδότησης μέρους των εξόδων διαβίωσης του φοιτητή από άλλες πηγές όπως για παράδειγμα η Φοιτητική Χορηγία ή το Φοιτητικό Πακέτο – το γραφείο εισδοχής μπορεί να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Προπτυχιακό πρόγραμμα στην

ΙΑΤΡΙΚΗ

Εξασφάλισε υποτροφία έως

20%!

για όλα τα έτη σπουδών & κέρδισε το αρχικό, τέλος εγγραφής!

Ιατρική - 4ετής Κύκλος Σπουδών

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και το St George’s University of London, μια από τις κορυφαίες Ιατρικές Σχόλες του Ηνωμένου Βασιλείου, έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για να προσφέρουν πτυχίο ιατρικής (Bachelor of Medicine and Bachelor of Surgery) στην Κύπρο. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα που έχουν ήδη συμπληρώσει το πρώτο τους πτυχίο – όπως για παράδειγμα το πτυχίο Βιολογίας του Ανθρώπου που προσφέρεται στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Η συνεργασία μεταξύ των δυο ιδρυμάτων εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενθάρρυνση των ακαδημαϊκών και ερευνητικών συνεργασιών μεταξύ των πανεπιστημίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Φοιτητές που παρακολουθούν το πρόγραμμα στην Κύπρο θεωρούνται φοιτητές του St George’s University of London και επωφελούνται του καινοτόμου προγράμματος σπουδών που αναπτύχθηκε από το St George’s. Οι φοιτητές έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική βιβλιοθήκη του St George’s στο Λονδίνο, ενώ παράλληλα απολαμβάνουν όλα τα προνόμια και πλεονεκτήματα της φοίτησης στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος στην Κύπρο οι φοιτητές αποκτούν το πτυχίο MBBS από το St George’s University of London, το οποίο είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένο και θεωρείται εγκεκριμένο Βρετανικό πτυχίο Ιατρικής από το Γενικό Ιατρικό Συμβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΔΟΜΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Η διάρκεια σπουδών είναι τέσσερα χρόνια: Τα πρώτα δύο χρόνια του προγράμματος πραγματοποιούνται στην Κύπρο και τα τελευταία δύο χρόνια, της κλινικής άσκησης, σε εγκεκριμένα Πανεπιστημιακά νοσοκομεία στο εξωτερικό (Ισραήλ και Αμερική) ή στην Κύπρο.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΙΣΔΟΧΗΣ

Οι υποψήφιοι πρέπει πρώτα να συμπληρώσουν ένα πτυχίο (όπως για παράδειγμα το πτυχίο Βιολογίας του Ανθρώπου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας) με γενικό βαθμό ισοδύναμο με 2.2 Honours ή να έχουν μεταπτυχιακό τίτλο (π.χ. MSc, MPhil ή PhD) σε οποιοδήποτε κλάδο σπουδών, να επιτύχουν στο Medical College Admission Test (MCAT) ή στο Graduate Australian Medical School Admission Test (GAMSAT). Το τελικό στάδιο εισδοχής είναι η προσωπική συνέντευξη.Το Medical College Admission Test (MCAT) προσφέρεται στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

ΔΙΔΑΚΤΡΑ

Τα δίδακτρα ανέρχονται σε €27,500 ετησίως. Υπάρχουν διαθέσιμες υποτροφίες που παρέχονται σε φοιτητές με οικονομικές δυσκολίες και καλύπτουν έως και το 30% των διδάκτρων.

Στοιχεία Προγράμματος

Υπάρχουν τέσσερα (4) θέματα και έξι (6) ενότητες που διέπουν το πρόγραμμα σε όλη την διάρκεια των τεσσάρων ετών. Τα θέματα είναι:
Οι έξι ενότητες στις οποίες στηρίζεται η όλη διδασκαλία είναι:

Προπτυχιακό πρόγραμμα στην

ΙΑΤΡΙΚΗ

Εξασφάλισε υποτροφία έως

20%!

για όλα τα έτη σπουδών & κέρδισε το αρχικό, τέλος εγγραφής!

Γνώρισε το Νο1 Πανεπιστήμιο στην Νοτιοανατολική Ευρώπη!

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο στην Κύπρο, με περισσότερους από 12,000 φοιτητές από 70 και πλέον χώρες του κόσμου, οι οποίοι συνυπάρχουν σε ένα καινοτόμο και πολυεπίπεδο πλαίσιο μάθησης, αποτελεί τον ιδανικό χώρο για να χτίσεις το μέλλον σου! Με έδρα τη Λευκωσία, την πρωτεύουσα της χώρας, και παρουσία σε άλλες 20 πόλεις σε όλο τον κόσμο, το UNIC, καθοδηγείται από την επιδίωξη της αριστείας στη διδασκαλία και τη μάθηση, την καινοτομία, την έρευνα, την τεχνολογία, και ένα συνεχώς εξελισσόμενο ακαδημαϊκό περιβάλλον.

Κορυφαίες Διακρίσεις

>> Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας καθίσταται το πρώτο πανεπιστήμιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επιτυγχάνει την υψηλότερη βαθμολογία 5 αστέρων (QS Stars) στην Ηλεκτρονική Μάθηση/Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση. (για μακέτα link κλικ εδώ)

>> το QS World University Rankings, κατέταξε τα τελευταία δύο χρόνια το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στις θέσεις 106 και 91, στην Περιφέρεια Αναδυόμενης Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας (EECA). [ για μακέτα κλικ εδώ]

>> το Times Higher Education Impact Rankings  (ένα από τα κορυφαία συστήματα αξιολόγησης πανεπιστημίων) τοποθετεί το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στην 42η θέση Παγκοσμίως , στη σημαντικότατη κατηγορία της Ποιοτικής Εκπαίδευσης και ανάμεσα στα κορυφαία 301-400 πανεπιστήμια παγκοσμίως με σημαντική ευρύτερη κοινωνική και οικονομική συνεισφορά.

Εξασφάλισε υποτροφία έως 20% για όλα τα έτη σπουδών & κέρδισε το αρχικό τέλος εγγραφής!

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και ενημερώσου για το πρόγραμμα σπουδών και τις υποτροφίες.

    * Συναινώ στο ότι το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και οι συνεργάτες του μπορούν να επικοινωνούν μαζί μου σχετικά με υπηρεσίες τους και να επεξεργαστούν για σκοπούς επικοινωνίας τα στοιχεία που παρέχω μέσω αυτού του ιστότοπου. Αντιλαμβάνομαι το γεγονός ότι έχω το δικαίωμα να υποχωρήσω ανά πάσα στιγμή.